top of page


O&O portfolio Otis

Home: Welkom

periode 1

In periode 1 hadden we het project:'Biomimicry' waar we iets moesten bedenken waar de studenten die bij die locatie woonden (science park) iets aan hadden terwijl het ook goed was voor de natuur. Ik had met mijn groepje een restaurant bedacht in de vorm van een heuvel met gras er over zodat het ook een beetje een woonplaats voor kleinere dieren en insecten. Op het dak waren er ook een paar zonnepanelen met groen folie er over heen waardoor ze minder opvallen maar nog steeds zon opvangen. Ik had de vorm van de heuvel gemaakt met ijzerdraad. Daarna hadden we met het hele groepje het ijzerdraad bedekt met gips. Toen het gips was opgedroogd had ik het bedekt met kunstgras. De heuvel stond op een houten platvorm die ik ook had bedekt met kunstgras.

Home: Welkom

periode 2

In periode 2 moesten we een brug maken die je maken die je makkelijk in en uit elkaar kan halen en makkelijk kan verplaatsen. Ook moest het van duurzame materialen gemaakt worden. Uiteindelijk had ik met mijn groepje een brug gemaakt met magneten en pinnen waardoor je de onderdelen makkelijk in elkaar kan zetten en ook kon je de brug langer en korter maken door meer of minder onderdelen te gebruiken. Ik had samen met iemand anders uit mijn groepje de panelen/het wegdek van de brug gemaakt

Home: Welkom

periode 3

In periode 3 moesten we een lampenkap maken van 3 verschillende afval materialen die we hebben gekregen. Uiteindelijk hadden we een soort van lamp in de vorm van een grote schaal gemaakt van aan elkaar gesoldeerde haakjes. Ik had de muur en standaard gemaakt voor de lamp. Ook had ik de fitting in elkaar gezet.

Home: Welkom

leerjaar 2

Home: Welkom

Periode 1

In periode 1 van leerjaar 2 moesten we een gezond kindermenu maken, omdat de kindermenu's tegenwoordig erg ongezond zijn. We hebben onderzocht wat kinderen lekker vinden en hoe we dat gezond kunnen maken.

Home: Welkom

Periode 2

In periode 2 van leerjaar 2 hadden we een ander soort project. Dit project was een onderzoeksproject wat inhield dat we eigenlijk niet gingen bouwen/ontwerpen maar alleen maar onderzoeken om een eindverslag op te stellen.
in dit onderzoeksproject gingen we onderzoeken hoe we basilicum planten konden laten groeien op Mars. Dit hebben we gedaan door verschillende onderzoeken uit te voeren.

Home: Welkom

Periode 3

In periode 3 van leerjaar 3 hadden we weer een een ontwerp/bouw project. We hadden een project gekregen van Het Slimste Huis. Wij moesten een keuken ontwerpen voor iemand met dementie en een slechte mobiliteit. Ook moest het huis bestuurd worden door microbit.

Home: Welkom
bottom of page